بهترین راه برای استعفا و ترک محل کار چیست؟

1402/12/14 0 نظر بازدید : 561

بهترین راه برای استعفا و ترک محل کار چیست؟

بهترین راه برای استعفا و ترک محل کار چیست؟

 

استعفا دادن و ترک محل کار اتفاقی است که هر فرد شاغلی ممکن است روزی با آن مواجه شود. برای این کار راه‌ها و روش های متفاوتی وجود دارد که برخی از آنها درست و برخی از آنها نادرست و اشتباه هستند.

هیمشه این جمله را در ذهن داشته باشید من در هنگام ترک این محل کار نمی‌خواهم پل‌های پشت سر خودم را خراب کنم.

 

 

برخی مواقع زمانی که افراد تصمیم به استعفا و ترک محل کار خود می‌گیرند، می‌تواند زمان پراسترس و پرتنشی باشد. این موضوع را تصور کنید که همکارشما که از موضوعی عصبانی است یادداشت استعفای خود را روی میز مدیر میگزارد و با فریاد می گوید که هرگز به شرکت برنخواهد گشت ویا همکار دیگری در محل کار شروع به ایجاد حاشیه و تنش بین افراد می‌کند و درنهایت محل کار را ترک میکند. پر واضح است که هیچ یک از این دو روش ، شرایط مناسبی برای استعفا نیست.

 

 پس چگونه استعفا دهیم که شکل و شرایط مناسبی داشته باشد؟

 

فردی که تصمیم به استعفا و عدم حضور در محل کار و مثلا یک مرکز آموزشی را دارد ، می‌بایست از مدتی قبل در یک فرآنید رسمی و به دور از تنش و مودبانه و حتما از یک ماه قبل (بسته به شرایط محل کار) این موضوع را به صورت مکتوب به اطلاع مدیر خود برساند. برای مثال در این نامه فرد می تواند از مدیر برای شرایطی که برای وی فراهم کرده است و شانسی که برای او ایجاد کرده است تشکر کند و سپس دلایل خود را برای استعفا و ترک محل کار ذکر کند. استفعا به این صورت و شکل به حفظ رابطه خوب شما با کارفرما کمک می‌کند که اگر روزی شما احتیاج به نامه اشتغال یا توصیه نامه داشتید به راحیت و به دور از هرگونه مشکلی بتوانید آنرا دریافت نمایید.

 

در این مقاله که به قلم استاد محمدصادق احمدیزدی نگارش شده است سعی بر آن داریم که به صورت مختصر به موارد مهم در زمان استعفا وترک محل کار بپردازیم.

 

 

قبل ازاستعفا آماده باشید

اگر در محیط کار خود ، آموزشگاه یا مدرسه محل تدریس دچار چالش شده‌اید و به دلایل مختلف این موضوع اخیرنیز بیشتر شده است ، ظاهرا زمان آن فرا رسیده است که به تغییر محل کار خود فکر کنید تا از این موضوع بکاهید و دچار فرسودگی شغلی (می توانید در مورد فرسودگی شغلی این مقاله را مطالعه نمایید) نشوید.با تمام این اوصاف ، استعفا و ترک محل کار موضوعی نیست که بخواهید با عجله وشتابزده و بدون فکر و آمادگی قبلی آن را پیش ببرید.

حتما قبل از اقدام به استعفا ، نکات مثبت و منفی تصمیم خود را بررسی کنید و در ذهن داشته باشید که مبادا کاری کنید که پس از آن دچار پشیمانی و ناراحتی شوید به خصوص که در ممکن است در فرصت کوتاه پس از ترک محل کار و استعفا شاید نتوانید شغل جدید و مناسبی پیدا کنید.اگر در محل کار خود به دلیلی احساس مشکل و نارضایتی دارید سعی کنید به پاسخ این سوال برسید که این مشکل مروبط به کدام بخش یا فرد این مجموعه است و آیا امکان دارد با کمک مدیر یا فرد مسئول دیگری این موضوع مرتفع گردد و شما به ماندن ترغیب شوید یا خیر.

 

موارد قانونی و اخلاقی استعفا را کنترل کنید

درصورتی که پس از چک کردن موارد فوق بازهم به این نتیجه و جمع بندی رسیدید که باید استعفا دهم قبل از اعلام آن و در صورت وجود قرارداد مکتوب دقیق چک کنید که آیا بندی مربوط به چگونگی و زمان استعفا وجود دارد .

حتی اگر قرارداد مکتوبی بین شما و مرکز محل تدریس وجود ندارد ، شرایط اخلاقی حکم می‌کندکه این موضوع را بسنجید که آیا الان زمان مناسبی برای استعفا هست یا خیر و با خروج من چه مشکلات احتمالی پیش خواهد آمد، آیا من هم دچار مشکلی خواهم شد ؟ آیا این موضوع می تواند باعث ضرر مالی برای من گردد؟

 

برای استعفا نامه رسمی بنویسید

برای ترک محل کار خود یک نامه رسمی و مودبانه و صریح و شفاف بنویسید و آن‌را به دست مدیر خود برسانید و حتما این موضوع را در ذهن خود داشته باشید که نرم افزارهای ارتباطی مثل تلگرام و ایتا و واتس‌آپ برای استعفا نیستند.

نظرات خود را در مورد مدت زمان همکاری بیان کنید

در موقع پایان همکاری و یا در نامه پایان همکاری و استعفا نکات مثبت محل کار خود را بیان نمایید و همچنین در مورد نکات منفی و اشکالات با ذکر راه حل مناسب برای رفع آنها صحبت نمایید.

تا آخرین لحظه به اخلاق پایبند بمانید

در این زمانی که الان قراردارید و پس از تحویل نامه پایان همکاری از همیشه به استعفا نزدیک تر هستید، جوری رفتار کنید که خاطره خوش همکاری با شما تا همیشه در ذهن باقی بماند. نگذارید با رفتار اشتباه و خام فردی غیرحرفه ای به نظر برسید.

موارد کاری خود را قبل از استعفا به صورت کامل تحویل دهید

قبل از ترک محل کار تمام کارهایی که به شما محول شده است را به صورت کامل و تمام تحویل دهید  و موراد و اطلاعات مورد نیاز را حتما به صورت تمام و کمال در اختیار مدیر خود قرار دهید.

استعفا بدون تکمیل موارد محول شده به شما ، نشان دهنده این است که شما یک فرد حرفه ای نیستید و برای کار خود و نیز فردی که بعد از شما در آن پست و شرایط خواهد بود هیچ ارزشی قائل نیستید.

حتما جملات و کلماتی را برای زمان خداحافظی آماده کنید

برای خداحافظی نهایی خود با رییس و همکاران حتما جملاتی را آماده کنید، حتما این موضوع را به ذهن خود داشته باشید که معمولا این برخورد آخر که در ذهن افراد می ماند پس سعی کنید که خاطرات خوبی از خود به جا بگذارید.

آخرین توصیه های زمان استعفا

شتاب‌زده استعفا ندهید :  اگر هنوز کار مناسب پیدا نکرده‌اید به یادداشته باشید که ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا شما شغل جدیدی پیدا کنید و این موضوع باعث ضرر اقتصادی و فکری شما می گردد. این جمله را همیشه در یاد داشته باشید " شما وقتی مشغول به کار هستید، راحت‌تر می توانید شغل جدیدی بیابید."

از محل کار جدید خود بیش از اندازه تعریف نکنید : با کمال ادب و فروتنی و محتاطانه رفتار کنید و حتی اگر شغل و محل کار جدید شما بسیار بهتر است لزومی ندارد تمام این موارد را حتما بر زبان جاری کنید.

و در آخر هر چیزی را به زبان نیاورید : اگر از شغل خود ، مدیر قبلی ، محل کاری که آ‌ن‌را ترک کرده اید متنفر هم هستید ، این حرف ها را هیچ وقت و در حضور هیچ فردی به زبان نیاورید. اگر استعفا دادن را بهترین کار می دانید، همین کار را انجام دهید ولی لازم نیست که همه نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. و در انتها مجددا جمله ابتدای این مقاله را برای شما تکر میکنم :

 

هیمشه این جمله را در ذهن داشته باشید من در هنگام ترک این محل کار نمی‌خواهم پل‌های پشت سر خودم را خراب کنم.

 

امیدوارم در صورتی که روزی مجبور به استعفا و ترک محل کار خود شدید ، در محل کار جدید ، اموزشگاه یا مدرسه یا هر مکان دیگری که خواهید بود تمام خواسته‌هایتان محقق شود که اگر این طور نشد به خودتان و میزان رفتار حرفه‌ای  انتظارتتان هم نیم نگاهی بیندازید.

 

محمدصادق احمدیزدی

 

 

مشاهده مقالات دیگر استاد محمدصادق احمدیزدی

 

 

 

 

 

screen

وبینارآفلاین

15 فعالیت کاربردی برای آموزش گرامر در کلاسهای حضوری و آنلاین

در این وبینار نود دقیقه ای به بررسی پانزده مدل فعالیت کاربردی و عملی برای تدریس بهتر مباحث مربوط به گرامر (Grammar)  پرداخته ایم.

این جلسه بخشی از دوره 101 ایده کاربردی در تدریس می باشد که در دی ماه سال 1402 به صورت آنلاین توسط آکادمی زبان هیوا برگزار گردید.

این وبینار کاربردی توسط مدیریت آکادمی زبان هیوا جناب آقای محمدصادق احمدیزدی برگزار شده است.

 خرید وبینار آفلاین 

 


تعداد نظرات (0)


در پاسخ به نظر : x
نظر شما با موفقیت ثبت گردید و پس از تایید نمایش داده خواهد شد. با تشکر.